Γαρίδες φούρνου
Υλικά
* 400 γρ. γαρίδες
* 40 γρ. βούτυρο
* 1 κ.τ.γ. κάρυ
* 1/8 λ. ξηρό άσπρο κρασί
* 4 κ.τ.σ. κρέμα γάλακτος
* αλάτι
* πιπέρι
* 40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
* 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
Πλένουμε τις γαρίδες και τις ρίχνουμε λίγο σε καυτό νερό. Καθαρίζουμε προσεκτικά. Σ' ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και αναμιγνύουμε με το κάρυ. Προσθέτουμε τις γαρίδες μέχρι να μαραθούν λίγο. Ρίχνουμε το κρασί, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 3'. Στραγγίζουμε τις γαρίδες, τις περνάμε από φρυγανιά και ύστερα πασπαλίζουμε με το τυρί. τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο για 5' στους 200 C για να γίνει τραγανή η κρούστα.
* 400 γρ. γαρίδες
* 40 γρ. βούτυρο
* 1 κ.τ.γ. κάρυ
* 1/8 λ. ξηρό άσπρο κρασί
* 4 κ.τ.σ. κρέμα γάλακτος
* αλάτι
* πιπέρι
* 40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
* 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
Πλένουμε τις γαρίδες και τις ρίχνουμε λίγο σε καυτό νερό. Καθαρίζουμε προσεκτικά. Σ' ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και αναμιγνύουμε με το κάρυ. Προσθέτουμε τις γαρίδες μέχρι να μαραθούν λίγο. Ρίχνουμε το κρασί, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 3'. Στραγγίζουμε τις γαρίδες, τις περνάμε από φρυγανιά και ύστερα πασπαλίζουμε με το τυρί. τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο για 5' στους 200 C για να γίνει τραγανή η κρούστα.
No comments:
Post a Comment