Χταπόδι με σάλτσα

Αποτέλεσμα εικόνας για Χταπόδι με σάλτσα




Υλικά

 μισό κιλό ντομάτες
 1 κιλό χταπόδι
 ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
 1 μεγάλο κρεμμύδι - ψιλοκομμένο -
 2 σκελίδες σκόρδο
 1 φλιτζάνι λευκό ξερό κρασί
 2 κ.τ.σ. μαϊντανό - ψιλοκομμένο -
 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
 αλάτι
 πιπέρι



Εκτέλεση


 Χαράζετε τη βάση κάθε ντομάτας σταυρωτά και τις βουτάτε σε καυτό νερό για λίγο. Στη συνέχεια τις ξεβγάζετε με κρύο νερό και τις ξεφλουδίζετε ξεκινώντας από τα κοψίματα που έχετε κάνει. Τις κόβετε οριζόντια στη μέση και βγάζετε τα σποράκια και ψιλοκόβετε τη σάρκα τους.
- Με ένα μαχαίρι πιέζετε το χταπόδι στο κέντρο για να βγει το κόκαλο. Χαράζετε το κεφάλι του και βγάζετε τα μάτια, κόβετε την κοιλιά και την ξεπλένετε καλά με κρύο νερό. Κόβετε το χταπόδι σε 4-5 κομμάτια.
- Βουτάτε τα χταπόδια σε καυτό νερό για δυο λεπτά, τα σουρώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν τα βάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε φαρδύ τηγάνι και τηγανίζετε το κρεμμύδι για 7-8 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να χρυσίσει ελαφρά.
- Ρίχνετε μέσα το χταπόδι με το σκόρδο και τα τηγανίζετε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέστε τις ντομάτες, το θυμάρι και αρκετό νερό μέχρι να σκεπαστεί το χταπόδι.
- Σκεπάστε το και σιγοβράστε για μια ώρα.
- Βγάζετε το καπάκι και εξακολουθείτε να βράζετε το χταπόδι με το καπάκι ανοιχτό για 15 περίπου λεπτά -μέχρι να μαλακώσει -.
- Μόλις είναι έτοιμο αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό.

No comments:

Post a Comment