Ντομάτες & πιπεριές γεμιστέςμε ρύζι & θαλασσινά


Υλικά
350 γρ. Βιτάμ
9 ντομάτες μέτριες όχι πολύ ώριμες
3 πράσινες, 3 κόκκινες, 3 πορτοκαλί πιπεριές
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας δυόσμο
400 γρ. ρύζι τύπου γλασέ
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
2 κύβους λαχανικών
40 γρ. ντοματοπελτέ
200 γρ. καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες
100 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες
100 γρ. μύδια ψίχα
3 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
½ ποτήρι του κρασιού ούζο
ανάλογο αλάτι και πιπέρι




Εκτέλεση
1 Βάλε μια βαθιά κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό και τους 2 κύβο
υς λαχανικών στη φωτιά. Μόλις το νερό πάρει βράση, ρίξε τα θαλασσινά -το νερό είναι το στοιχείο τους.
2 Όταν βράσουν, στράγγιξέ τα, ψιλόκοψέ τα και φύλαξε πάση θυσία τον ζωμό τους.
3 Άφησε για λίγο τα θαλασσινά και άνοιξε τις τομάτες και τις πιπεριές, κρατώντας στην άκρη την ψίχα από τις τομάτες.
4 Ψιλόκοψε την ψίχα της τομάτας και ρίξ’ τη σε μια άλλη βαθιά κατσαρόλα -λίγο μπελαλίδικο το φαγητό, αλλά αξίζει τον κόπο, θα δεις.
5 Πρόσθεσε όλα τα μυρωδικά, το κρεμμύδι, το ρύζι, τα θαλασσινά, το αλατοπίπερο και τη μισή ποσότητα Βιτάμ
κομμένο σε κύβο
υς.
6 Μαγείρεψε όλα τα υλικά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς και, μόλις μαραθούν τα μυρωδικά και το κρεμμύδι, σβήσε με το ούζο -τι πιο ταιριαστό για μια συνταγή με θαλασσινά.
7 Στη συνέχεια, πρόσθεσε λίγο από τον ζωμό των θαλασσινών και σιγόβρασε μέχρι το ρύζι να πάρει μερικές βράσεις.
8 Και τώρα η τελική φάση: τοποθέτησε τις πιπεριές και τις τομάτες σε ένα ταψί και γέμισέ τις με το μίγμα που μόλις ετοίμασες. Λιώσε το υπόλοιπο Βιτάμ
σε ένα μέτριο σκεύος, πρόσθεσε τον υπόλοιπο ζωμό και ρίξε τον τοματοπελτέ.
9 Ανακάτεψε τη σάλτσα και άφησέ τη να βράζει σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.Περίχυσε τα γεμιστά με τη σάλτσα τομάτας και ψήσ’ τα για 45 λεπτά περίπου σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 200ºC.

No comments:

Post a Comment