Πικάντικο ψαρονέφρι



Πικάντικο ψαρονέφρι στο τηγάνι με φασκόμηλο και καραμελωμένα μήλα 


Χρόνος Προετοιμασίας:10 λεπτά
Πικάντικο ψαρονέφρι στο τηγάνι με φασκόμηλο και καραμελωμένα μήλα Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά
Συνταγή για: 4 μερίδες
ΥΛΙΚΑ:
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
10 φύλλα φρέσκο Φασκόμηλο
1/8 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι Καγιέν (προαιρετικό-καυτερό)
1/8 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/8 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 φιλέτα χοιρινά , καθαρισμένα και κομμένα σταυρωτά σε 12 κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 μήλα (Γκόλντεν ) καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1/2 φλιτζάνι χυμό μήλου
1/8 φλιτζάνι μηλίτη (λευκό ξύδι μήλου)
Calvados-(λικέρ μήλου)
½ κουταλάκι του γλυκού μέλι


ΜΕΘΟΔΟΣ:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε αλάτι, κόλιανδρο, πιπέρι, κανέλα, καγιέν και μοσχοκάρυδο. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα τις φέτες του χοιρινού κρέατος με το μείγμα των μπαχαρικών και τοποθετούμε ένα φυλλαράκι φασκόμηλο σε κάθε κομμάτι κράτος . Σε ένα πιάτο, ρίχνουμε το αλεύρι. Αλευρώνουμε τα κομμάτια του χοιρινού και τινάζουμε με το χέρι μας ελαφρά το έξτρα αλεύρι να φύγει. Προσθέτουμε το χοιρινό στο ζεστο τηγάνι. Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι τον επιθυμητό βαθμό ψησίματος. Αφαιρούμε το χοιρινό κρέας από το τηγάνι και το κρατάμε ζεστο σε μια πιατέλα.

Λιώνουμε το βούτυρο στο ίδιο τηγάνι. Το στροβιλίζουμε για να επικαλύψει τον πιάτο. Προσθέτουμε τις φέτες του μήλου, τα κρεμμυδάκια και μια πρέζα αλάτι. Σοτάρουμε για 4 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να χρυσίζουν τα μήλο. Προσθέστε λίγο μηλίτη (ξύδι) στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 2 ακόμη λεπτά, ρίξτε το λικέρ (ή μέχρι το μήλο να γίνει τραγανό απέξω και μαλακό από μέσα). Προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε τα φύλλα φασκόμηλου στη σάλτσα. Ελέγξτε τη γεύση για αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε τις φέτες χοιρινού συνοδευόμενες από τις φέτες μήλου, τη σάλτσα και πουρέ πατάτας ή σπυρωτό ρύζι πιλάφι.

No comments:

Post a Comment