Χταπόδι στην λαδόκολλα

Χταπόδι στην λαδόκολλα Χταπόδι στην λαδόκολλα 


Χρόνος Προετοιμασίας:10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 55 λεπτά
Συνταγή για: 4-8 μερίδες

Η μαγειρική στην λαδόκολλα βοηθά στο να διατηρεί το φαγητό την υγρασία του και να συμπυκνώνει την γεύση του.
ΥΛΙΚΑ:
2 κιλά καθαρισμένο χταπόδι
60 γραμμάρια σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένο και ολόκληρο
100 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
5 κλωναράκια δεντρολίβανο
250 ml. ζουμί από το βρασμένο χταπόδι συμπυκνωμένο
2 κουταλιές ξίδι από κόκκινο κρασί
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αστεροειδή γλυκάνισο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο


ΜΕΘΟΔΟΣ:
1. τοποθετήστε μια μεγάλη κατσαρόλα (με παχύ βάση) στη φωτιά.
2. τοποθετήστε ολόκληρο το χταπόδι στην κατσαρόλα και βάλτε το καπάκι
3. μαγειρέψτε μαζί με αστεροειδή γλυκάνισο μέχρι το χταπόδι να μαγειρευτεί κατά το ήμισυ για 30 με 40 λεπτά.
4. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε σε ελαιόλαδο σκόρδο και δεντρολίβανο και αφήστε τα για 15 λεπτά να βγάλουν τα αρώματα τους στο ελαιόλαδο. (Αφαιρέστε το σκόρδο και το δενδρολίβανο)
7. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 C και μεταφέρετε το χταπόδι σε ένα μεγάλο μπολ που θα καλύψτε με σελοφάν.
9. Συμπυκνώστε τα υγρά του χταποδιού επάνω στην εστία βράζοντας τα για 10 λεπτά
10. σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε λίγο σκόρδο, πιπέρι και χτυπήστε ώστε να γίνει πουρές
11. αρχίστε να προσθέτετε τα υγρά του χταποδιού και το ξίδι και συνεχίστε την διαδικασία ρίχνοντας το αρωματισμένο ελαιόλαδο μέχρι να κρεμοποιηθεί το μείγμα.
12. κόψτε το χταπόδι σε μερίδες, (δύο πλοκάμια ανά άτομο) και την λαδόκολλα σε τέσσερις διπλού πάχους κομμάτια.
13. τοποθετήστε τα πλοκάμια στην λαδόκολλα και περιχύστε τες, με δύο κουταλιές από την γαλακτοποιημένη σάλτσα και μαϊντανό. Διπλώστε και δέστε το φάκελο σαν ένα πακέτο
14. ψήνουμε για μόνο 12 με 15 λεπτά. το πολύ.
15. Αφήστε το να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρισμα

No comments:

Post a Comment