Οδηγιες
- Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο χταπόδι, ξεπαγώστε το.
- Κόψτε το σε κομμάτια χωρίζοντας τα πλοκάμια.
- Βάλτε το σε γαβάθα να μαριναριστεί με το ξίδι για 1-2 ώρες.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
- Απλώστε αλουμινόχαρτο σε ταψί.
- Βάλτε μέσα το χταπόδι, αφού το στραγγίσετε βιαστικά από το ξίδι, περιχύστε με το λάδι και ανακατώστε μαζί το σκόρδο, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη δάφνη.
- Κλείστε το αλουμινόχαρτο, γυρίζοντας τις άκρες για να φυλακίσετε τους χυμούς και ψήστε σε δυνατό φούρνο για 45',
- Ανοίξτε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο να μη σας κάψει ο ατμός και ελέγξτε να δείτε αν ψήθηκε το χταπόδι, κι αν χρειάζεται, κλείστε και πάλι και ψήστε ακόμα 10-15'
- Πασπαλίστε με ρίγανη και σερβίρετέ το ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
No comments:
Post a Comment