Υλικά
1 χταπόδι 1 με 1 1/2 κιλό (καλά χτυπημένο ή ξεπαγωμένο)
1 κιλό κρεμμυδάκια μικρά, ξερά, για στιφάδο
3 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 κουταλιές ξίδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
4 φύλλα δάφνης
1 κιλό κρεμμυδάκια μικρά, ξερά, για στιφάδο
3 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 κουταλιές ξίδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
4 φύλλα δάφνης
3-4 κόκκοι μπαχάρι
1 φλιτζάνι ντοματοχυμό (ή μισό κιλό φρέσκες ντομάτες, αν είναι εποχής)
Εκτέλεση
Kαθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κρατάμε ολόκληρο. Στη συνέχεια καθαρίζουμε και τα μικρά κρεμμυδάκια. Bάζουμε το χταπόδι στη φωτιά με το κρασί, το ξίδι και το μεγάλο κρεμμύδι. Tο αφήνουμε να βράσει μέχρι να βγάλει το νερό του. Mόλις βράσει, το κόβουμε σε κομμάτια και αφαιρούμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό (ή τις ντομάτες), το λάδι, το σκόρδο, τα μπαχαρικά, 2 φλιτζάνια νερό και τα κρεμμυδάκια. Aφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα του.
Kαθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κρατάμε ολόκληρο. Στη συνέχεια καθαρίζουμε και τα μικρά κρεμμυδάκια. Bάζουμε το χταπόδι στη φωτιά με το κρασί, το ξίδι και το μεγάλο κρεμμύδι. Tο αφήνουμε να βράσει μέχρι να βγάλει το νερό του. Mόλις βράσει, το κόβουμε σε κομμάτια και αφαιρούμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό (ή τις ντομάτες), το λάδι, το σκόρδο, τα μπαχαρικά, 2 φλιτζάνια νερό και τα κρεμμυδάκια. Aφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα του.
No comments:
Post a Comment