Πορτοκαλόπιτα
Υλικά
Για την κρέμα
1 ποτήρι ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια
1 κ.σ. baking powder
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
5 αβγά
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Για το σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη κρυσταλλική
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια χυμός πορτοκαλιού
1 ξύλο κανέλας
φλούδα 1 πορτοκαλιού1/2 kg φύλλο κρούστας για γλυκά ή Βηρυττού
μαργαρίνη για βουτύρωμα των φύλλων
Εκτέλεση
Ετοιμάζω πρώτα το σιρόπι μου βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά και το αφήνω να κρυώσει.
Σε βουτυρωμένο ταψί στρώνω σουρωτά τα φύλλα που τα βουτυρώνω πρώτα ένα-ένα και τα ακριανά προσέχω να εξέχουν λίγο για να μην χύνεται το μίγμα που θα ετοιμάσω.
Χτυπάω το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το baking powder, το ξύσμα και μετά προσθέτω τα αβγά. Χτυπάω καλά τα υλικά και στο τέλος προσθέτω το γιαούρτι.
Ρίχνω τη γέμιση στα φύλλα μου , δεν κλέινω με τα φύλλα, απλά το σουλουπώνω λίγο στις άκρεςκαι ψήνω στους 160 βαθμούς για 50 λεπτά σε ήδη προθερμασμένο φούρνο στον αέρα.
Σιροπιάζω (ζεστό γλυκό και κρύο σιρόπι) και το αφήνω να τραβήξει για 6-8 ώρες.
Καλή σας απόλαυση!
No comments:
Post a Comment