Ραβανι

Ραβανι
                                                           
ΥΛΙΚΑ 

1 1/2 πακέτο μαργαρίνη
1φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
6 αυγά
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 φλιτζάνια του τσαγιού κόκκινη φαρίνα
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλο

ΥΛΙΚΑ  για το σιρόπι

2 ποτήρια νερού νερό
4 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
μισό λεμόνι στημένο

Εκτελεση

Αρχικά χτυπάμε σε ένα μπολ το βούτυρο (θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) και τη ζάχαρη και έπειτα ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους των αυγών και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα χτυπάμε πολύ καλά για ενσωματωθούν. Στη συνέχεια, βάζουμε τη φαρίνα και το γάλα εναλλάξ και συνεχίζουμε ρίχνοντας το σιμιγδάλι και χτυπώντας όλα τα υλικά πολύ καλά. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα ρίχνουμε στο αρχικό μείγμα ανακατεύοντας με μία σπάτουλα απαλά και προς την ίδια φορά Μετά αλείφουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε με βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα σκορπώντας από πάνω τα αμύγδαλα σε κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Για το σιρόπι, σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσουν καλά. Τέλος, περιχύνουμε το ραβανί με το σιρόπι και αφήνουμε το γλυκό να απορροφήσει το σιρόπι και να σταθεί πριν το σερβίρουμε.


Υ. Γ. 1: Το σιρόπι το ρίχνουμε ζεστό πάνω στο γλυκό αφού το αφήσουμε περίπου 10 - 15 λεπτά από την ώρα που θα το βγάλουμε από το φούρνο και αφου το χαράξουμε ελαφρά με ένα μαχαίρι για να ποτίσει μέσα από το σιρόπι.

No comments:

Post a Comment