Λαχταριστή Πιπερόπιτα με κοτόπουλο και μπέικον
Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 45 λεπτά
ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο έτοιμη σφολιάτα
4 πιπεριές (ιδανικά: 1 πράσινη, 1 κόκκινη, 1 πορτοκαλί, 1 κίτρινη)
2 ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
1 /2 αντζούγια (φιλέτο)*
λίγο μπούκοβο (εξαρτάται πόσο καυτερό το θέλετε)
10 φέτες μπέικον ( ή σύγκλινο)
200 γρ. κοτόπουλο βραστό ή ψητό (καθαρισμένο χωρίς κόκκαλα και πέτσες) (προαιρετικό)
100 γρ. γάλα εβαπορέ
100 γρ. κατσικίσιο τυρί τριμμένο ή φέτα
150 γρ. τυρί φορμαέλλα τριμμένη
3 αβγά για το φύλλο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο
κόλιανδρο τριμμένο
θυμάρι φρέσκο
αλάτι
σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μπορούμε να λαδώσουμε και να ψήσουμε τις πιπεριές σε φούρνο. Τις βάζουμε σε ένα μπολ τις σκεπάζουμε με σελοφάν και μετα από 15 λεπτά τους αφαιρούμε το δέρμα. Στη συνέχεια τις κόβουμε σε πολύ μικρές λωρίδες. (Εναλλακτικά τις κόβουμε και τις σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να μοσχομυρίσουν). Κόβουμε σε λωρίδες και το μπέικον και το τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη λιωμένη αντζούγια . Τα αφήνουμε σε μια λεκανίτσα μέχρι να κρυώσουν λίγο. Ρίχνουμε στη λεκάνη τα τυριά, την κρέμα γάλακτος, τα 2 αβγά χτυπημένα, το κοτόπουλο, το αλάτι (λίγο), το πιπέρι, το θυμάρι και τον τριμμένο κόλιανδρο. Ανακατεύουμε μαλακά μέχρι να δέσουν μεταξύ τους τα υλικά. Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα (λίγο) σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Α. Εκτέλεση-ΡΟΛΟ: Αλείφουμε το ταψί πολύ καλά με λάδι ή τοποθετούμε χαρτί ψησίματος και απλώνουμε επάνω του ένα φύλλο. Τοποθετούμε κατά μήκος του φύλλου τη μισή γέμιση, και τυλίγουμε σαν φραντζόλα βάζοντας την ένωση από την κάτω μεριά προς το ταψί για να μην ανοίξει με το ψήσιμο. Ομοίως κάνουμε και με το δεύτερο φύλλο.
Χτυπάμε το τρίτο αβγό και αλείφουμε πολύ καλά τις επιφάνειες της πίτας και ρίχνουμε το σουσάμι.
Β. Εκτέλεση-ΠΙΤΑ :Εναλλακτικά βάζουμε το ένα φύλλο σε βουτυρωμένο ταψί, σαν τάρτα, προσθέτουμε τη ζύμη, και τελειώνουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας συνεχίζοντας με τον ίδιο τρόπο, (αβγό και σουσάμι).
Γ. Εκτέλεση-ΤΑΡΤΑ: Μπορούμε να μην τοποθετήσουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο και να ψήσουμε με τα υλικά ξεσκέπαστα δημιουργώντας μια πεντανόστιμη τάρτα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC για 45 λεπτά (στον αέρα).
Ξεφουρνίζουμε όταν έχει ένα ωραίο βαθύ χρυσοκίτρινο χρώμα. Σερβίρεται με μια απλή πράσινη σαλάτα και ένα όξινο βιναγκρέτ. Τρώγεται ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
*Η αντζούγια ενισχύει τις γεύσεις με έναν τρόπο μοναδικό. Δεν πρέπει να είναι πολλή και πρέπει να σοτάρεται λιωμένη. Δεν θα πρέπει να ανιχνεύεται η γεύση της στο στόμα μας. Αν την καταλαβαίνουμε, σημαίνει ότι βάλαμε πολλή.
No comments:
Post a Comment