Υλικά για 4 άτομα
- 1 κιλό γαρίδες
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 πακέτο μακαρόνια νούμερο 6
- 1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
- 1 κουταλάκι κάρυ
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ κούπα ούζο
- 250 ml passata
- αλάτι πιπέρι
Εκτελεση
Πλένουμε τις γαρίδες και αν θέλουμε αφαιρούμε το κέλυφος. Μέσα σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τις γαρίδες. Μαγειρεύουμε τις γαρίδες για 5 λεπτά. Υστέρα προσθέτουμε το σκόρδο και σβήνουμε με το ούζο. Μόλις το ούζο χάσει το αλκοόλ ρίχνουμε τη passata, το καρύ και τη πάπρικα μαζί με 1 φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.
Μέσα σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια al dente. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και ύστερα τα βάζουμε ξανά στη κατσαρόλα που τα βράσαμε σε χαμηλη φωτιά. Ρίχνουμε τη σάλτσα με τις γαρίδες μέσα στα μακαρόνια ανακατέυουμε και σερβίρουμε αμέσως.
No comments:
Post a Comment