Cupcakes με κόκκινη κολοκύθα

Αποτέλεσμα εικόνας για Cupcakes με κόκκινη κολοκύθα












Υλικά για 24 cupcake
2 φλυτζάνια αλεύρι κάθε χρήση
2 κουταλιές μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη ginger
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
¼ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
1/3 φλιτζάνι με ψιλοκομμένο ginger
1 φλιτζάνι βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
4 αυγά
1 δόση βανίλιας
350 γρ. Πουρέ κόκκινης κολοκύθας*

Για την κρέμα

1  πακέτο τυρί κρέμα
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
2 φλιτζάνια Άχνη ζάχαρη 
1 δόση βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε με το μίξερ μέσα σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ύστερα προσθέτουμε τα αυγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μόλις το μείγμα αφρατέψει προσθέτουμε το αλάτι, τη κανέλα,  τη σκόνη και το ψιλοκομμένο ginger, το μπαχάρι, το γαρίφαλο, το πουρέ της κολοκύθας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι με τι ζάχαρη και τη βανίλια τα ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα σιγά σιγά ανακατεύοντας μέσα στο μπολ με το βούτυρο μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί είναι έτοιμο.
 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Αλείφουμε με βούτυρο την ειδική φόρμα για  cupcakes, για να μην μας κολλήσουν και να μπορούν αφαιρεθούν εύκολα. Σερβίρουμε το μείγμα μέσα στις υποδοχές της φόρμας αφήνοντας σε κάθε υποδοχή 1 δάχτυλο κενό. Ψήνουμε στους 200 για 20 λεπτά τα αφαιρούμε από τη φόρμα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για την κρέμα
Χτυπάμε το τυρί κρέμα και το 1/4 βούτυρο με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε ένα μπολ μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη λίγο κάθε φορά μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα με το τυρί. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα χτυπάμε τα υλικά μέχρι να γίνουν αφράτα.
Μόλις τα cupcakes κρυώσουν και αφού τα έχουμε αφαιρέσει από τι φόρμα με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής απλώνουμε τη κρεμά στη κορυφή τους
*για το πουρέ της κολοκύθας μπορούμε να πάρουμε το εσωτερικό από τι κολοκύθα να το βράσουμε μέσα σε ζεστό νερό μέχρι να μαλακώσει. Ύστερα το στραγγίζουμε και το κρυώνουμε έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη συνταγή μας

No comments:

Post a Comment